org baik akan klik klik!!!

Tuesday, August 7, 2012

hikmah yang baik.

salam semua.
hai. sye kmbali ke dunia blog ni. last singgah blog ni before arwah aliff pergi. tu pun sbb arwah mntak link nk tgk blog. tapi tade rzki. Allah lbih sayangkan dia .

i feel so fresh now, terase nak bersoset soset aje. hee. cik abg bru balik kj. biar tdo la. pnat tuu. so tade org na dgr, ape kate saye share disini . :)

actually sembreak ni aku ta bksmpatan kj. padahal dulu masa msuk sem 4, da ckp awal awal kat mama cti sem ni aku stay kat jb, tamo balik. na kje sana. kat taman u. tp ape kn daye. mama suh balik tman kn dia smpna bln puasa ni. siap offer na paid me rm400 fr a month if aku stay kat uma.

aku ta pnah fkir na balik kampung sbb duit, smua da di atur yg maha esa mungkin. aku plih untuk plang spent evry single day with my mom.

awal sembreak aku ke kl, bli bju raye. stay kat uma untie ak. mgkin da dijadikan takdir, ktika aku di subang, auntie ak sgt sgt memerlukan ak untk jaga ank2 dia sbb dia bleeding pregnancy. alha,dulillah. sempat seminggu lebih aku disana, tapi aku dapat brita yg mama pula ta sihat di rumah. i am in between ketika itu.

aku harap auntiey aku ok. i know, dia nak sgt sgt aku stay, tp i have to come back n see my mom. so aku balik kampung tgk mama .

kdaan uma kritikal jga. kdg kdg aku rase na gila pon ade, its hard fr me to face n through all that. awal puasa tu mama still ta sht. aku terus bdoa, mngis2 mntak ptolongn dia. ikhlas aku ckp lpas aku mrayu pada Allah , aku pcaya dia akn bantu hamba dia yg memerlukan . alhamdulillah minggu ptama ramadhan mama slowly getting well. aku suka sgt. lpas mama shat. aku mngis ngis mntak maaf kat mama ats sgala osa2 aku kat dia. ak mntak maaf ats kekurgn ak spnjng jaga dia. yg pling pnting, au ckp kat mama, "yana hapy sgt sgtttt mama sihat, !"

mgkin aku ta dapat duit sbb ta kje, tapi aku di beri ksmpatan bntu org lain.

now, sbb ta kje, aku duk uma spnjang masa, byk yg aku blaja. alhamdulillah . da byk masakan yg aku blaja. dan ayahchik ak yg cerewet bab mkn tu pun da confident suh aku masak.

ikan patin masak tmpoyak, sambal petai, sotong masak kunyit, ikan stim, ayam masak halia, dging singang, gulai ikan, glai dging. haha. yg lomak2 glai2 ni mmg da biasa. sbb uma ak mmg ska masakn yg bsantan. bole katakn hari2 aku kne mesin klpe tu. huerm. aku skrg suka masak. n surely aku nak blaja lebih lagi.

thanks Allah fr this reasons. i never regret fr what happend. money is not evrything. aku pcaya pada rezki Allah.

dan semua ni aku pcaya, ap yang blaku adalah yang tbaik. ni semua hikmah dan bkn kbtulan :)

sekian. love lala.

2 comments:

Haniff Mohd Sani said...

selamat berpuasa lala...

lala said...

salam niep, slamat berpuasa juga, salam aidilfitri bt seisi keluarga :)