org baik akan klik klik!!!

Monday, December 24, 2012


hai, salam & hallo .

since skrg baru bmula stdy week, so i think i hve a very limited space to share something with u. at least something. 

hmm, this is my fifth sem dkt utm, tahun3 sem satu. 
spanjang sem ni byk yg ak blaja, bykbnda yg blaku, byk bnda yg silap, !

but i never regret, i never mind , cz all those thing bt ak sedar, bt ak bukak mata . 

frst thing frst is about common sense ! i dun aspect people akn alert all things, but at list try to have ur own common sense.fr example, kwn sedih, n u just give them a laugh? soooo unbelievable!

spnjang sem ni jgk, bt ak sdar byk bnda, bt ak nmpk the true colour of people, lots of them, jatuh bgun ak spnjang sem ni, byk mempngaruhi perpektif ak thadap org skelilng ak. thanks to them anyway.

betol kata org : KAWAN tyme SUKA SUKA ramai. but KAWAN untk kta mngis, kwn tyme kta jatuh,  susah nak cari. 
ap yg ak nmpak, sem ni byk zaman kejatuhan ak, byk bnda yg mnimpa ak, dan yg bsama ak, ta spty mana masa masa ak diatas, tak sperti masa masa ak senang . its just happend to me. :)

since sem ni byk projek n assignment yg plu submit, i learn a lots about management. n i sacrifice a lots include waktu rhat, wktu makan, wktu njoy. yes some people say, kene pandai curi masa ntuk treat urself. but sejauh mana korg dapat catch up balik semua masa2 tu ntuk finish up all the projects and assgnments? bukan na cakap ak ni kerek bagus.! tp ak nmpak certain people just trouble themselg cz too much fun n njoy. 

ak tringt post seorg kwn pasal kesalah & kslapan kita sbgai mnusia. katanya kita sbgai manusia mmg tak pnah lari dr kslapan n ksalahan, tp sjauh mne kta bertanggungjwb dgn ksalahn kta. u r ryte man. ak ta thu na ckp ap, cz i think if u r the man who r pointed, u r the man who make that mistake, u will noe what feel it is when supporters become blamers :) 

ta thu ap yg aku mngarut malam ni, sbb byk ap yg ak cakap ni tapis tapis. tak straight to da point. 
sory sape yg terase, but i just feel sad fr what was hapend dis sem , 

dear fifth sem, please go away, n go away wif flying colours.
i hate this sem . thank you .



the most painful lesson . silap judge you fren . thanks fr make me realised who actually you are .


n this fr suporters/ friends who turn to blamers. :)

bye. 




Thursday, August 9, 2012

exciting terlobaihh !

hai. assalamualaikum. *tgn lambai2. muka terkipul kipul. mata kelip2 ^^

hee. skrg ini, detik ini, tika ini, tepat jam 7:58 pm. aku baru sahaja usai mengemas dapur. now i am waiting my turn nak mandi.

oke, since tgah free ni, just na share one thing that make meeee sooooooo excited gilak nak mati . oke.

fr today break fast aku masak ikan patin masak tempoyak. n lpas makan, makan , makan, at the end my uncle cakap, "ikan patin ni tgalkn satu ketul bhagian perut" . than ak pg tgk kat periuk, tngal satu ketul lagi. tu pun bahagian kpala ikan. ohh. what ? seketul left ?? ommo.. happy nye. smua org makn ikan tempoyak air tgn ku ? than mama suh smpan untk toki sbb dia yg bli ikan tu.

then aku tdgr la keluhan uncle aku. "allah, tk puas jgak la mkn ikan patin arini" pheww.

so what make me sooo much exciting is, bla org ta rase puas mkn masakn kita, bla org rase sronok nikmat mkn masakn kita, bla org berebut rebut tak cukup dgn masakn kita. i noe this is just nothing. but as a beginner mcm ak, aku happy ! ak happy bila ak masak, org suka mkn. ak happy bla ak masak, orang suka. aku sgt sgt sgt happy ba ak masak, habis licin ! aku tak mkn pun tak ape . kepuasan yang teramatt . alhamdulillah.

n another one aku masak kulat masak kunyit. yg ni sdih sikit sbb ayahchik supposely suka. but sbb lori garam tebalik dalam masakn ak :( masin. maybe aku ni pemasin org nya.

mama pula masak sarak lada. yg ni taley lawan. otai masuk dapur. perghh, ayahchik kasi 10/10 ! haha. nvermind. mama duk dapur da berpuluh tahum kot.

haha. anyway, fr this feeling maybe make certain people annoy with me. but believe me, ap yang aku rase ni smua org rase sbnarnya. when people do appreciate ur work. its much much more exciting . :)

*p/s : yg pnting slalu selawat keatas nabi setiap kali nak basuh ap ap bahan yg nak di masak. !

love. lala :)

grating

salam, its me here again, hallo .

oke, hri ni hari ke 20 puasa . we still got 9days more fasting . 9day?? what? r u seriusly crazy? hahaha. tayah nak crazy crazy sgt :)

hiks3. okey okey ! kejup je post ni. just coret coretan menunggu subuh gituu .

i'm here just wanna say thanks so so much to readers yg masih mnyokong tulisan saye di blog ni. ta bce pon tape, dtg singgah je pun sye ucapkn bebayk terima kasih. sbb jejak kaki anda di kesan setiap kali excess masuk blog ni. ho ho ho *gelak jahat ! hee. am joking dude.

anyway. insyaAllah kalau ta sibuk sye akn berkonsi lg disini .
thanks so much blogwalkers :)

love . lala.


Tuesday, August 7, 2012

hikmah yang baik.

salam semua.
hai. sye kmbali ke dunia blog ni. last singgah blog ni before arwah aliff pergi. tu pun sbb arwah mntak link nk tgk blog. tapi tade rzki. Allah lbih sayangkan dia .

i feel so fresh now, terase nak bersoset soset aje. hee. cik abg bru balik kj. biar tdo la. pnat tuu. so tade org na dgr, ape kate saye share disini . :)

actually sembreak ni aku ta bksmpatan kj. padahal dulu masa msuk sem 4, da ckp awal awal kat mama cti sem ni aku stay kat jb, tamo balik. na kje sana. kat taman u. tp ape kn daye. mama suh balik tman kn dia smpna bln puasa ni. siap offer na paid me rm400 fr a month if aku stay kat uma.

aku ta pnah fkir na balik kampung sbb duit, smua da di atur yg maha esa mungkin. aku plih untuk plang spent evry single day with my mom.

awal sembreak aku ke kl, bli bju raye. stay kat uma untie ak. mgkin da dijadikan takdir, ktika aku di subang, auntie ak sgt sgt memerlukan ak untk jaga ank2 dia sbb dia bleeding pregnancy. alha,dulillah. sempat seminggu lebih aku disana, tapi aku dapat brita yg mama pula ta sihat di rumah. i am in between ketika itu.

aku harap auntiey aku ok. i know, dia nak sgt sgt aku stay, tp i have to come back n see my mom. so aku balik kampung tgk mama .

kdaan uma kritikal jga. kdg kdg aku rase na gila pon ade, its hard fr me to face n through all that. awal puasa tu mama still ta sht. aku terus bdoa, mngis2 mntak ptolongn dia. ikhlas aku ckp lpas aku mrayu pada Allah , aku pcaya dia akn bantu hamba dia yg memerlukan . alhamdulillah minggu ptama ramadhan mama slowly getting well. aku suka sgt. lpas mama shat. aku mngis ngis mntak maaf kat mama ats sgala osa2 aku kat dia. ak mntak maaf ats kekurgn ak spnjng jaga dia. yg pling pnting, au ckp kat mama, "yana hapy sgt sgtttt mama sihat, !"

mgkin aku ta dapat duit sbb ta kje, tapi aku di beri ksmpatan bntu org lain.

now, sbb ta kje, aku duk uma spnjang masa, byk yg aku blaja. alhamdulillah . da byk masakan yg aku blaja. dan ayahchik ak yg cerewet bab mkn tu pun da confident suh aku masak.

ikan patin masak tmpoyak, sambal petai, sotong masak kunyit, ikan stim, ayam masak halia, dging singang, gulai ikan, glai dging. haha. yg lomak2 glai2 ni mmg da biasa. sbb uma ak mmg ska masakn yg bsantan. bole katakn hari2 aku kne mesin klpe tu. huerm. aku skrg suka masak. n surely aku nak blaja lebih lagi.

thanks Allah fr this reasons. i never regret fr what happend. money is not evrything. aku pcaya pada rezki Allah.

dan semua ni aku pcaya, ap yang blaku adalah yang tbaik. ni semua hikmah dan bkn kbtulan :)

sekian. love lala.

Sunday, February 26, 2012

in a day memang kita tak dapt JUMPA. i bet u babe. u bgun lambat i tdo awl. so its like we are switching our shif. i punch card to go to sleep. n u just woke up , punch ur card n start ur day until late nite.

|akutaksukelifemcmnie.jgnkonyesalifanythingbadhapend|

Tuesday, February 14, 2012

aku dah fade UP!!!

apa yang aku cuba smpai kan kat sini harap tade yang terase, o amek port sgt dgn tulisan aku ni, this is my blog n SUKE HATI MAK BAPAK aku ak nk ckp ap!

btw, aku bukan nak ckp aku baik, jmin masuk syurga tu belum tentu la kn, tapi aku ni ade la jugak perasan peri kemanusiaan.

aku akn cuba bt baik dgn org, lbih lbih lgi org yang bt baik kat ak. org yang wat jahat kat aku pom aku layan elok. hbis hbis terok pom aku STALK je budak tu n do nothing. lantak kau la nk wat dajal kat aku pom, ! as long as kw ta berbudi ngn aku n aku tak berbudi ngn kw.

tapiiiii. kalo kiter ni da same same berbudi tbe tbe kw wat aku mcm taikk mmg haram la kw!!

ak pcayer masing masing ade mood sendiri, and masing masing ade penat sendiri. tapi kalu tiap mase kw moody tiap mase kw penat, then bile member dtg kw layan ikot mood kw, kw pijak ikot penat kw, mmg berSOPAN and berTAMADUN sgt laaa tuuu...

aku ni, kalau kw ckp elok elok, mintak elok elok,, elok lah aku bg. kw ckp kw penat. ok. ak respect kw, kw ckp kw sibuk, ok ak ta gngu kw, kw mntak ak paham kw, ok. ak akan PAHAM kw.!!! tapi takan ak datang kat kw, nk tye kabar kw, kw ta ley layan langsung even fr a single SECOND!!!! bodoh ape?? kw ingt aku tungul kyu batu keras yang takder perasaan ke huh???!!! ak tanak hbgn pershbtn tu berdividerkan kebencian, paksaan, simpati. biar lah ikhlas.!!! ak mintak maaf, sumpah aku ckp, kalau kw ajar ak untk hdup hipokrit, yes aku akn terus hipokrit dgn kw yang mengajar ak! kalau kw da ajar ak tak layan kw,,, yes,, nnt nnt esk esk aku ta layan kw jgn nak merungut merenget macm budak tade akai.. rubbishhh!!! sampah bodoh!!!!

ak mintak maaf sbb ak taip tyme aku marah, so ak buat ikot perasaan ak, da lame sgt hipokrit!!!
bye!

Monday, February 13, 2012

half january and half february :D

haishh.. semester baru will come soon. naik ni aku dah sem empat. huermmm, berdebar sgtt ble my aunt ckp i have to give double triple fokus pasal akuh da na stat masuk phasa yg makin susah makin mncabar.. mmg, mmg aku rase, mkin lame kite blajar mkin BANYAK n makin SUSAH. but sure, pade yg well manage time pasti tade masalah. =.=" but me??? well manage ke???

huh. aku mmg ade smgt yg extra and luar biasa skrg. n sometimes i do think its over the limit. tapi aku takot one day it will drop just in a wink :( tp tapela.. aku cuba, ak akn cuba maintain kn ap yang ak plan untuk sem depan . chaiyookkk untuk ak, chaiyook untk semua student yang akn kembali berjuang!

oke. my half january and my half february is going to end soon. well i have spent it with half enjoy and half boared. hahahaha. ayat mcm nak kene shoot je.

on18 january lpas paper final yang terakhir aku terus balik kampum, bukan eksited na balik sgt pom, just sje sje hobi balik awal. haha. bukan ap pom. just on22 january ecik aku nak tunang dgn cik TUNANG dia, so bla ak balik awal bole la kmas kmas sikit ap yang patot. tgk tgk ap yang patot kan. huerm . lagipum, ramai sdare mare yang balik kampum, kalu aku ade kat umah tu bole la aku smbut diorg nnt. biarla tyme aku balik tade org smbut pon, (cehhh wat tacimm :D)

haha, oke, ni on 22 january. its gone well and wonderfull :D

ohh btw, lpas majlis tuh, mkcik ak dapat brita buruk yang mertua dia hospitalised sbb jatuh toilet dan telah kembali kerahmatullah pada 23 january 2012. same same kite sedekah kan arwah al fatihah..

|kdg kdg sedang kite bergembira, berpade-pade lah sbb ade yang ketika itu mereka sedang berduka|

oke, next day 23 january, kitorg pegi sekayu waterfall. moment ni sgt sgt heaven sbb ramai budak budak. dorg semua la yang cheer up the holiday :D


stelah beberape hari berkampum, semua sdare mare dah balik, aku mula lah jadik gadis *HOME ALONE* dr pagi smpai malam evryday rutin harian aku almost same, bgun tdo kmas uma sikit kemas dapur sikit. thari lpas siap masak2 hadap tv smpai mlm. pastu tdo. aku ta kua sbb aku tade fulus and aku m a l a s nak kua. (tade fulus nak kua buat haper!:P) haha.

lpas membosankan diri, aku pg KL on10 februari. btw, byk jugak pkara yang besttyme aku boring tuu. ecik aku blanje KFC blanje LAMB CHOP belikan aku angry bird bawak aku jenjalan n byak jugak la mende lain. nnt aku gtau byk byk termuntah terludah lak hangpo nk bc :P
angry bird dr ecik :D

jenjalan sane sini :D

so now aku duk kat KL, ta la KL betol. kat subang jaya. kat sini aku sje jenjalan sbb da almost two years aku ta dtg uma aunt aku nie, dulu rase nye slalu jugak dtg. n one more thing is ak na g tgk tempat akak ak skrg, dia da pindah sg buloh. alang alang tu bole jmpa cik momo. dia pom ade sane :D

so kat sini, ap aktiviti yang aku da buat nihaa. |tak semua la ak nak habak hang| :P
peaceee

siblings ever :D

bersukan di mini stadium subang :D

mereka :D

video
jalan jalan ke taman :D

video
seni silat pertahan kan diri :D

tapi hari ni, bosan, (padahal ta la bosan pon) hahaha. semua da kembali ke dunia kesibukan , mereka da mula kesekolah dan mula berkerja, jadi aku sekali lagi *HOME ALONE* . anyone yang ade area sini tak? aunt ak suh kua. terase je nk g sunway piramid, summit, mydin tapi semua uh nafsu aku je, sbb aku punyer mindset M A L A S sgt :(

so aku pom mula la bloging dan bercerita pada kalian semua. ini lah hasilnya. terpaksa bazirkan mase korg bace pkare yang melalut nieh, maaf la yer.


ohh! btw akuh ta la terkangkang mcm gitu smbil bloging. akuh duk sopan giteww. cuma na gitau aku eksited terlobih . haha :D

sekian. selamat kembali ke sem baru! clap clap. see u!

Saturday, February 11, 2012

my alamn clock :D

solamat bertemu kembali.

i am just feel so lucky when have my new alam clock. guess what? its just so so easy. no need to set n u just cn say when u want to wake up. hahaha. pastu ble ta sodar alam clock tu mengamuk sbb bengang kene miskol beriban kali. hahahaha. thanks bunny fr being my alam clock :D love u forever.

uishhh. nahaaa, alam clock aku yang mengganas.
marah lettew.
<3

Monday, February 6, 2012

first entry 2012 :D

salam maulud.

hari nie trase ingin berkongsi sesuatu. mungkin tentang garam garam kehidupan aku di akhir hujung usia belasan. kini aku sudah menjankau usia angka puluhan. mungkin ak perlu langkah lebih kedepan dan mungkin perlu lebih MATANG. mgkin ak tak matang dlm meghadapi maslh sendiri. prcayalah. semua begitu. aku pasti. dlm menghadapi masalh sendiri kita adalh org yang paling bodoh dlm bertindak, tapi pabila cuba menyelesaikan maslh rakan rakan kita adalah penasihat dn pendengar yang hebat !

aku mohon maaf kepada kalian yang mengenali aku, juga pada mereka yang dekat dgn aku, dan juga kepada dia yang setia bersama aku. aku mohon maaf atas semua tidakn aku yang kurg memuaskn , kurg sopan, kurg dalam segala galanya. aku manusia yang jauh sejauh jauhnya dari kesempurnaan. bukan tak perna cuba untuk jadi lebeh baik tapi mgkin masih ade sisa sisa baki perangai lame yang gagal didelete. doakan la aku semuga dapat download perangai suci murni dgn jaya nye. amin~ :D aku akn cuba berubah. percayalah.

untuk perancangan masa depan. aku mmg mmpunyai angan yang besar. tapi kdg kdg bila terduduk terfikir termenung, aku terkadang tak percaya dgn kebolehan sendiri untk memiliki syarikat sdri, bisness sdri dan kerjaya yang ok. tapi bila hidup dalam keluarga yang ratanya dah berusia dan mempunyai asam garamnya sendiri, mereka membuatkan aku percya dgn yang maha ESA. sesungguhnya, jika dia ingin memberi kita sesuatu, pasti ia milik kita. aku percaya rezeki itu milik dia. dan aku berserah segalanya pada dia. namun aku akn tetap berusa, rajinkan diri untk capai ap yang aku impikan. :D

|buny| jgn lah ulangi kesilapan lama lagi. andai ia terjadi lagi mgkin tiadalagi peluang buat kita. ak pcaya, andai jalan lame yg d pilih aku percaya itu mgkin pilihan yang terbaik. sbb ak rase aku takkan pernah rugi jika kamu kamu dan kamu menolak aku waima meludah aku sekalipun, sbb aku tahu di setiap ap yang blaku pasti ade hikmahnya. and aku percaya dan sgt sgt yakin. what you give you will get back! jgn lah sia sia kn aku dan jgn lah membenci aku, sbb someday you will feel da same . bukan mendoakan, ini adalah karma. terkadang Allah itu akn bg "cash" je kat kita kat dunia ni. pada si dia yang akn jd sebahagian dari hidup aku, aku akn berusaha berubah menjadi yang terbaik. ak akn pastikan yang tiada sesalan sepanjang hidupmu jika nikahi aku satu hari nanti :D

maaf lah kpada pembaca yang dah terbaca entry aku kali ini. entry ni di buat pada mlm mlm dingin hari yang sejuk seramm. walau digigit nyamuk sane sini, aku tetap hebat melalut! wehee.
nanti nanti aku akn mengarang lagi. jangat penat membaca. ini adalah latihan untuk tajamkan mata anda!

ok till then. see you again. clap clap fr me. bye :D

Friday, January 6, 2012

wake up wake up!!!

uh, it hapend again n again. sy da try mcm mcm cra untk lupakan semua ni, da mcm mcm sy buat untk sy cba fokus blaja skrg. but still berjurai air mata. tgisan ni mudah sgt jatuh ketika ak lemah. arghh, what wrong with me, come on diana~ wake up sis. esok ade paper. just put this side frst.

just hoping tht sy kuat.! dah dah n dah la diana!!!!
doakan saya kwn kwn. please. :')

love n kiss. diana.

this is so trueee :')




Trust is like a paper, once it's crumpled it won't be the same again..

love.,
new diana :')

aku turuti semua nya~

kepercayaan ibarat nya sekeping kertas yang sgt cntik dan baik kondusinya. tak ade cacat celanya. ta ade remuk rinyuk nya. tapi once dat paper diremuk, bila bukak balik fr sure i wont retun back to normal. even kita iron skali pom ktas tu pasti ia masih ade kesan kesan remuk tu kn kn kn, that same goes to kepercayaan, fr me bila sy da sakit sgt sbb tlmpau pcyaan kn some1, it so hard fr me to apologize u! tapi do give me time to smiling bc to u n we share evrything bc.

sy mntak maaf andai cara saya tak menyenangkn kwn kwn semua, tapi believe me, sometimes i do want be the best fr u. i realised something, people never satisfied with the way we treat them, tp igt jgk la kwn: manusia ni ta mmpu untk memberi sepenuhnya kepuasan pada kita. .

i noe, i believe dat i have my own bad attitude. bukan sikit. BANYAK. saya terima kasih sgt sgt pada mereka yang berani tegur, dan pada mereka yang hanya diam dan pergi meninggalkan sy kerana sikap sikap buruk saya ni, saya maafkan anda semua andai di akhirat sana Allah tanya knp kamu berbuat begitu..

n today.. i realised something that, people treat me, people love me just kerana terpaksa. sumpah wallahi, meremang bulu roma, bergetar pangkal hati when i realised dat. that y, better tak tahu dr kita tahu. so, untk tdak ak kcwa lagi, i just keep silence, n follow the flow. these people aspect from me. saya nk bahagiakan kamu semua. percayalah. as a fren. i love my fren fromdeep of my heart, tp ... maafkn sy, attitude sy, bhaviour sy, mngecewakn anda semua.

guys, please. please n please... do wish fr me to stay strong to keep faith. sy akn cuba tidak akn merimaskn anda semua. sy akn cuba bahagiakn anda semua. tiada lg kekacauan dalm hidup kamu . itu yang akn aku cuba .. maaf kan sy. berdoalah supaya sy mampu harungi semua nie, :D

love..
new diana :)