org baik akan klik klik!!!

Thursday, December 22, 2011


i miss u so so much gourgeous.!

final da dekat, study week just a few days je lagik. i am so so sory fr evrything.
kat sini ak nak ucapkan selamat menemuhi final dgn cemerlang. ak doakan kw dapat jwb exam nnt dgn tenang dan dgn baik sekali, ak doakan kw dapat 4flat!

ummi, moga kw bahagia dan berjaya selalu.
ummi,
ak sayang kw sgt sgt. !
ummi.
i will always missing u.
and i never blame u fr what was i happend caused i love u so much fren!

:')
love : lala

Sunday, December 11, 2011

hampir jatuh terduduk bila dapat bc msj msj fesbuk nye. perit parah hty ini tuhan sahaja tahu. ketar seluruh badan. lemah longlai sehingga nyawa terhenti seketika. secepat ini ia berlaku. ak redha ak pasrah dan ak tak akn pernah menyesal dgn semua ini. ak tak akn pernah anggap semua ini suatu yg mlang. ak harap ak kuat walau terketar ketar untuk bangkit smeula.

#semogabahagia.#
one thing i am sure the most is. . u never never ever appreciate me.

Friday, December 9, 2011

emo#5

hai. awk! sy ade terbace wall post awk td. petua nk menghilangkan pyakit busuk hati??? ouh saye tertarik sgt dgn artikel tu. perkongsian yang bagus. and antara salah satu nye, jgn bergaul dengan org yang ade penyakit hati? huhuhu. da tau da skrg nape awk ta nak tawan dgn titer. titer sedar.. mekasih awk. jaga diri a? saya doakan awk bahagia dn sentiasa berjaya. awklah sahabat saya yang paaaaaaaling baik. syg awk sahabat!

#hariniemcmoktapisedihlagi#

Thursday, December 8, 2011

emo#4

dr jam3 smpai jam6 ptg. aku tak dapat menahan dri dari terus menangis. aku rase lemah. mgkin semua ni ujian untk ak. ak terima. semoga ap yang berlaku ni cepat berlalu.

terkadang. perna jgk ingin hilang ingtan. lupa semua dan mulakan khidupan yang baru sbg aku org yang baru. tapi mgkin aku terlalu berfikiran cetek. mahu lari dr masalah. mau lari dr dugaan.

kuatkan lah hati aku,moga ak tabah melaluinya.
#misssmamasomuch#

Wednesday, December 7, 2011

emo #3

aku keciwa dan sedih dgn nasib aku skrg. namun aku takkan patah semangat. ini semua mmbuatkan aku makin dekat pada ilahi. mgkin untuk aku perbaiki dosa silam aku . atau mungkin untk aku lebih berubah kearah yang lenih matang dan postif. dulu akuh berharap aku dapat hdup sorg di dunia ni. tanpa fkir mcm mcm hal tentang org lain. n the most annoying is, aku perlu sacrifice my own heart to protect others, tu ak mmg takkk suke! but now, i think i need someone. it just not someone. tapi i really need true fren yg ak bole pcaya. maafkan ak. bukan ak tdak perna mempercayai mereka sbg kawan. cuma kdg kdg aku ingtkan diri aku untk tdk terlalu percaya. dn sbb itulh byk hal, mcm mcm hal aku pendam sendiri.

#andnow,iamtruelyALONE#

Monday, December 5, 2011

emo2

i just wanna live with my own life tanpa pikir perasaan org, tnpa perlu jaga hati org. i just hate of being hipokrit.. yes i am so so hipokrit..!

u noe whyyy???
because i live with all people yang sgt sgt sgt hipokrit!!!!
sory . i just wanna admit dat i am hipokrit.

Sunday, December 4, 2011

salam and hi.
tulisan blog hari ini khas untuk dia yang dulu pernah sama sama berjuang bersama aku~
hari ini, akuh terase sgt tersentap dengan sesuatu. sedih. keciwa dan terkejut. maafkan aku. andai bicara aku kali ini akan memberi kesan yang buruk untuk kita pada masa mendatang. tapi ap yang aku bicarakan ini semua dari hati aku.
ikhlas.

dulu pertama kali kw menitiskam air mate didpan aku didepan bilik jkm. aku masih igt. saat mula mula kita knal, mula mula menjadi rapat. kw keciwa dengan sikap budak kelab feverat kw yang sosial. yang laki dan perempuan tiada batas. aku meredakan kw, aku menenang kw memberi semangat kpd kw. "kw bole ubah semua nie.kw bole betulkan semua nie. tuhan nk uji kw supaya kw jd contoh dlm organisasi tu. kuat wei "

semenjak itu kw menjadi rapat dengan aku. menjadi teman ketika senang susah aku. menjadi ubat tika sihat sakit ku. menjadi penghibur tika sedih duka ku. bersama aku gelak tawa. kw lah sahabat aku. dulu semua benda kita buat bersama. sanggup berhabis duit bersama, berhabis masa bersama, kdg kdg terase jgk kalau g shoping ngn kw, sbb byk beli brg kw, tyme aku nk tgk barng ak kw mcm bosan~ tyme yg paling aku igt tyme pesta konvo. yg tyme ak na plih jam uh. fuhh smpai akuh tpaksa amek je jam uh even ak ta ske. nmpak kw rushing semacam je an. ok la ok la. pg la beli semua brg kw. mmg aku g sane nk teman kw shopim je pun~ tapi sumpah aku ta kesa der. demi allah. sbb serius aku ckp, aku ta rase susah ak ta rase payah aku ta rase membebankan pom kalu berkoban untk kw, sumpah, ntah nape. skrg aku bru hairan knp mcm tu. ak ta kesa kalu ak susah sbb kw, kalu aku mati sbb kw po ak ta kesa maybe. sbb dulu ak ikhlas anggap kw sahabat aku dunia akhirat. yang dapat bantu aku segalanya yang dapat bimbing ak terima ak seadanya. ihklas aku ckp aku syg kw sgt~

sekarang,, semuanya berbeza, terlalu berbeza. bukan aku tdak igin terima alasan kesibukan mu. tapi terlalu bodoh bg aku jika aku terlalu pcaya alasanmu itu~ kdg kdg ade jgk yang bertanyakan diri mu pada ak, knp aku dn kw da makin jauh. ade ap yang tak kene. knp kw ta turun. mcm dulu-dulu. lepak bersame. mkn bersame. hey dulu kw makan pun di bilik ak. skrg da ta sudi ea? kotor? jijik? busuk ? penuh ngn dosa bilik aku kn?? ak perasan smua ni. terlalu pantas ia berlaku.

kakak ak perna cakap:

ALLAH AKAN UJI DENGAN APA YANG KITA CAKAP"

. mungkin Allah nk uji ak setelah aku kate mcm mcm prihal nie. tapi aku tak sedar. ak terbabas. mungkin allah jgk nak uji kw samaada kw kuat ke nk betulkan semua ni. kw sabar dan tabah tak nk bantu aku ubah semua ni.aku sahabat kw. kw sanggup tak na tgk aku hanyut mcm nie~ ini semua uujian bg kw, mgkin jua ujian bg aku... aku percaya pasti kw jelek dgn kata kata alim ak. yang ta layak ckp sal agame. yang tak layak dipandang mulia.

tapi setelah aku terbabas. setelah aku leka. lalai. terpesong dr landas. kau jauhi aku. kau tinggal aku terkapai kapai bergelumang dengan dosa. kw biar kn aku terus bermandi dengan dosa. kw tak perna dtg dn cuba nasihati aku. cuba tegur ak. ak tak sngka kita da mcm putus sahabat. dn aku pcaya. seyakin nya aku percaya semua ni berlaku kerana perubahan aku. aku terima. sbb kw hanya berteman kn org yang menuju jannah. kw hanya igin berjuang bersama org yang sentiasa hiasi peribadi yang bimbing jiwa demi ya Rabbi. pastilah bukan aku yang hari hari mencari neraka durjana. mmg selayak nye aku ditinggalkan dibiarkan disisihkan dr golongan seperti kw.

terima kasih atas penyataan yang kemas yang akhirnya meleraikan tandatanya aku sebelum ini. penyataan yang akhirnya menyelesaikan kekusutan kepale aku. aku pasti ini jawapan nye. kw dan aku ternyate berbeza. dan aku pasti ini keputusan kw. membiarkan aku terus hanyut menjilat api neraka~ tapi bukan ini yang aku harapkan. sanggup kw buat ak mcm ni sbb kesalahan ak. snggup kw buat ak mcm ni sbb kekilafan aku. sbb dosa ak. ak perlukan sahabt yang dapat betulkan ak. tapi tade pun yang dtg tolong.

tahniah jua pada kw yang berjaya seiringn dgn kerja dan amal. SENTIASA BERSEMANGAT UNTUK BERUSAHA MENINGKATKAN BERAT BADAN DAN SENTIASA ISTIQAMAH MENAMBAH PAHALA. direcly propotional~ tahniah dan semoga ini adalah jalan jannah buat mu sahabat~

*thanks sbb tlg bwak ak ke klinik tyme aku sakit hari tu. maaf sbb menyusahkan kw. i.Allah lpas ni nordiana asri pasti tdak akn menyusahkan mu lagi~ pasti seyakinnya. *
maafkan aku. satu yang aku pasti aku sayang dan akn terus sayang kw~ thanks fr being part of me fr awhile. manything we had create n it would never erase. u n me is always in memory.


:')
ily. bye.

Thursday, August 25, 2011

aku dan jalur gemilanggggg



hey.hai.

tyme to contesttt lagiiiii.
walaheyyyy
gila contest skrg kn

hamekkk kaw,
berjujut contest akuh joen

*klik la klik la, anda akn fly ke contest*

hoho,
gambar bersama jalur gemilang yang bakal diperjuangkan.
ini diaaaaaaaa,

***
***

oke
pengalaman menyambut merdeka: oke to be honest i never sambut poom pang boom bang semeriah cm la tivi uh. dulu an, akuh dpt msuk SBp, kbtulan skola uh dkat dgn stadium, u ols tau takkk, dak form five berkesempatan pg stadium uh tgah mlm mlm buta, outing untk celebrate merdeka. counting hari merdeka..perghhh. meriah! havoc gle! tapi MALANGNYAAA, akuh da pinda da tyme tuh. bpak teringin nk joen!!! huh! sadis! dgr story mory kawan kawan jeleeee. hampeh! tapi sbb akuh nie ratu tgk tivi, akuh akan duduk melekat bertempek dpan tivi stiap kali depa counting na merdeka.
ho ho yeahh.
tigaaa, duaaaa, satuuuu.
MERDEKAAAAAAAA!

haha.
for sure, akuh paling semangat!
mula mula semangat tgk konsert.
pastu semangat counting.
pastukan pastukan, semangat nak tidoooo!
tu yang ta ley blarh.
hoho.

k la.
akuh tag dak dak niey
depa bersemangat!


okela okela.
bye!
love.lala:)

Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita.

hey hai.

jom ber-contes lagi yokkk.
haha.

oke. kali nie akuh joen cntest edit gmbau.
since tahader kijer ni,
moh kiter duk godek2 gambo.

hooo.
*klik banner untuk fly ke contes yeahh*

oke gmbar yang akuh perjuangkan.
eceeeeee.

sblum e d i t


dan hasil nya.
tadaaaaaaaaaaaaaaaaa..

selepas e d i t

hoho.
alkisahnya: nie semua sepupu sepapan sekarat akuh dtg umah. yang jauh pom dtg balik kg. sbb pada hari kjadian ni, adalah hari kedua arwah tokwan pergi. tyme nie, yang mak mak semua msuk dapur prepare untk tahlil mlm nya, jadinya ank ank mereka nie ter-sgt-lah hyper aktve, rase nak g jual kat lombok je, ha ha ha. nie nak g jual kat lombok la nie. ha ha ha. joke aje. sekadar bwk diorg jalan2 keliling kampung. hw was it. msti havoc kn? mcm sardine je kn?

dgn itu,
syer mengetaggg budax nie.
dia suke edit jugakkk.


oke guys,
syer sgt menggalakk kan anda mashuk.
sbb adiah dia pum masyukkkk.

"bismillahirrohmairrohim, moga moga cik lala menang!"
ouh yea, amin. thanks guys. stiap kata uh doa.
da baca td kn. da bc kn?
da doa letteewww.

ouhh.
oke. bye!
love.lala:)

Tuesday, August 23, 2011

Necklaces & bracelets giveaway.

hey. hai.

walaweyyy.
giweaway giveaway weiiii.

komer ta mou ka??
aku mau ak mau.

jum sedot giveawy kat blog
cik mek manis molek nim
fadzlina zaman belogsepotsepot.
heee.

*klik gmbar untuk fly terus ke entry GA*

heee.
fadzzz!!!
syer mau angkat GIVEAWAY NIE BOLE??

neclace N05
bracelet B07
bracelet B09

ho ho ho.
dengan ini syer mengetaggggg
dua org lagiiiiiiii.


okay bye!
love.lala:)

Jom join contest raya pertama terompahcaring !


hey,hai.
wala wala heyyy!

dulu ske tgk org joen contes montes ni
jeles mak haishhh
tapi males!

oke. toksah cte panjang,
akuh na joen contes dr incik terompah caring.
hampo mau?
meh ater joen semua!

*klik banner untk link terus ke cntest*

ho ho ho

"hari raye taun nie tak bes sbb fst tyme beraye tanpa tokwan tercinta. tokwan jaga akuh dari akuh besar telapak tangan lagi.. di hjung usia dia, akuh setia disisi dia. byak knagn antara aku dan dia. akuh perna ckp kat arwah, raye taun nie tokwan kene shat2! smalam baju raye arwah baru je siap. tapi ta kesampaian untuk arwah pakai. sedih menatap baju raya arwah. bila ingat raya yang menjelma nie, akuh terbayang gambar family yang bakal di ambil pagi raye nnt. gambar tanpa arwah bt kali pertamanya. hw was it. pasti berjurai menitis kn air mata. akuh ta snggup."

untuk contest kali nie,
sy mengetaggg
dua org blogers tegar..


okay.bye!
love.lala:)

eid mubarakk edisi pertama


hey hai.

jum kita maen edit gmbar
then wish happy syawal!!!
serunuk.fun fun gtuuu.

niehaa edisi pertama akuh
untuk today.

edisi esk esk.
ade lg gmbar.
sabau kay!

only you get this syg.
love.lala:)

Tuesday, August 16, 2011

mode rayeee.

hey haii.

td abg posmen dtg!
dtg dia bawak hajat.
hahaha

tadela tadela.
abg posmen anta nie haaaa..

purse yg cntik lg comel niehaaa.

nie bli tru online!
skrg da menggila tgk brg2 online!
ta tahan nfsu terrrrr bli jgak.
hajat nak cuci mater je
hahaha

oke. now waiting sandle lak.
djngka smpai thus coming 1st sep.

nak menggila mcm aku takk

nak berstyle dgn kasut vouge? klik sini
nak cntik dgn make up yang mantop? klik sini
nk bergaya dgn stylish beg? klik sini
nak tampak menawan dgn lens yang beshar? klik sini

ho ho ho.
at last but not listttttt
thanks to incik boyfie sbb hulurkan fulus untk purse nieyh
heart you so so much !
love.lala:)

Friday, August 12, 2011

bulan puasa dan maksiattt :D

hey.hai.

heee.
hai guys. lame ta hupdate belog.
sawan labah sane sini dah.
huermmm.

ape cer puasa?
beres?
heee.

oke. akuh na share something yang happend kat akuh pg nim.
pg nie,
akuh dan lipas sgt rapat.
kamcing tahap gaban kot!
=.="!

sighh.
td tyme na bg kucing mkn,
tbe tbe rasa ada bende ringan2 merayap kat lengan!
dalam kepala da pikir labah2. yang beshar punye uhh.
pastu tbe tbe bole lak tepikir labah2 yang mcm dlm cter anaconda season-one tu kn.
kalau kne sengat terus collapse.
huh! scary
akuh ape lagi bersilat berputar berpusing 360 drjah teruss.!
hengat da tahader!
tapi rase lagi !

heeeeyyyyyyah!
hammek kau
gedebak gedebush gedebek gedebok!!!
tergolek terguling kau lipas!
haishhh =.=" lipas rupernyeee
hmm
oke.

pastukan pastukan.
lpas sahur before azan sbuh, pg toilet la kn.
tbe tbe nmpak la bessssfren akuh nie.
niehaaa.

duk merayap sana sini. nk gosok gigi pum ta sonang hati den!!
=.="!!
ko suke aku ea lipas!!!??
hurhh!

pastu lame jugaks duk dlm toilet.
smbil gosok gigi smbil mengelamun
tbe mata ni duk lilau lilau la dlm toilet uhh.
tbe tbe nmpak kwn akuh.
perghh.
"kau buat ank lagi ke weyyyyhhhh!!!"

demmmmmmm puihhh!
da beriban lipas.
geli la wei!
da lertewwww ternak lipas!!!
nihaaa. lipas buat ank lagi!!!

wa cakap luuuuu!
tbe tbe..
"Allahuakbarullahuakbar!...."
azan subuh.
hadoi.
hoi lipas. azan la wei. udah lerrrteww!
aku mals nak lyan la kn.
dia pom bukan hadoi akai nak pikiaq!!
biaq pi depo lah mau bt apa.
apa pom ta bole.

lpas sbuh pg ar toilet lg.
nk tutup air niatnya.
bukan nk skodeng ahhh.
=.="

pastu akuh tgk depo nie msih berada di posisi yang sama mcm td
akuh pun apo lagi..
hayun lapintu toilet uh.
mau tak terkejut depo..
hahaha.
akuh cut line derr.
bapak terukk.
hahaha

yang ta bole blar tu kan.
pandai kot lipas ni.
da la lari bersama2.
ta lpas kot.
ta bpisah lgsung bai!
pastu siap bg peace comel lagi kat akuh.
siap lbai2 lagi.
hahaha
bai lipas.



*bukan skodeng ngekkk*
sje potong stim kaw.
ok la ok la. akuh p men jauh jauh.
wekkk!

oke sini sje kisah aku dan lipas.
bye.
heart u ols
love.lala:)

Monday, August 8, 2011

ouwwwhh noooooooo!

hey.hai.

opppppsy!
sory tjuk entry mcm gempak.
tapi sbnarnya tade pape pom.

pg nim akuh na bt entry pasal ap yang aku rasa dn tertibe telintas di fikiran!

humm,
aku tetibe trfikir pasal perangai manusia. mmg betol la org cakap, banyak org banyak ragamnya. kn kn. huerm, tp kn, akuh sgt sgt takot na thu ragam manusia nieyh. huh! ntah. ntah la ak takot knp. same la jgk mcm org ckp, makin kita knal some1 makin kita tahu byk keburukan some1 tuh. yela, ap taknya, hang duk tgk buruk dio jerr, celoh mano nok napok baik dio?? tobat2. huhu.ak bkn ckp korg. i blame myslf. i dun think i am too perfect to talk about others bhaviour. sbb fr myself, i have a lots of weakness. i have such a crap habits. even my bhaviour pom quite bad. btw, for those people yang feel anoyying with me, ak mintak maaf sesangat! tp ingt lah, sesungguhnya, andai kita membenci seseorng, nescaya benci jualah yang kita akn dapat. so, from today, akuh akn menyayangi semua org.! memg! mmg! aku ta nafikan akuh akn ade perasaan benci tu. tapi knp?? knp? akuh ta bole brubah ? tapela. kita cuba. if feel dat way, just ignore n pretend nothing happend. bole ta agak agak. i.Allah.

for you to know, evry night i talk to my self n whispered to the whole world.

"people people in the world, sgala ap kesalahan dan kebencian antara sya, kamu kamu dan kamu terhapus sudah. sya memaafkan sekalian umat manusia. moga moga kemaafan jua yang aku dapat"

am trying to change myself. ak ta thu maty akuh mcm mane esok esok. so akuh tanak menyusahkan perhitungan kita disana kelak. why not kita kasi setle semua kat sini. ok? :)

ok la. what past is past. just forgve and forget. aku pum ta thu la ap yang akuh harap ni tertunai ke tak. sbb ye la. sometimes i cnt control myslf from misbhave. mlut akuh tkadang terlucut kata. semua uh akuh ta pasti akuh bole kawal ke tak.. but ketahuilah, akuh sebenarnya mencuba ntuk tdak menyakiti anda anda dan anda semua. tau tau! jauh dari sudut hati akuh tanak bt sape sape pom terase dgn akuh lagi. please please n please, if! if korg ade terase kat akuh just b honest n we talk slowly.

last but not list, akuh mintak maaf sesangat ok!
nnt raye akuh mintak maaf lagi!!
btw, akuh memaafkan semua. korg korg dan korg jgk!
love u olss <3 muah. peace yar. bdamaiiii~

bdak comel mintak maaf!
love.lala:)

Saturday, August 6, 2011

you are my H.E.R.O

hai sayang.

today, i realised something between u and me.
something that i shud keep in my mind.

sayang.
do you know how much i love you?
its countless and endless for sure.

sayang.
i noe, to stay strong in this relationship, we have to gv and takes.
but until today,
the most tolerate between u and me is u.
the most person dat work hard fr this relationship is u.

sayang.
i love u more and more when you call me honey.

i love u more and more when you hold me tight.

i love u more and more when you corncern abt me.

u make me feel happy. you make me feel beutiful.

sayang.
sehingga saat ini, kita telah tempuhi banyak hal.
banyak pengalaman yang mematang kan kita.
banyak benda yang mengajar kita erti hidup bersama.

sesungguhnya.
ketahuilah stu hal.
sya sgt pasti dengan hubungan ini
dan saya yakin
saya telah membuat pilihan yang tepat.

terima kasih sayang.
terima kasih untuk segalanya.
i heart u so much <3


perkenlan kami yang simple membuat kami rase bahagia smpai hari ini. semoga, hbungan yang terjalin makin mekar makin subur dan makin indah menempuhi hari hari mendatang. he is the best thing happend in my life.


tu diaaaa... skil men boling dia tip top! pkara yang paling bes n feel demn enjoyable when being together with him. men boling. even kteorg pasangan multiplejoly, tp tyme men boling ni la peluang na fight fight. bess wooo.
thanks sbb slalu layan bdak comel men boling. ok!

sayang. i miss u, n i love u.
u r mine now.
officially mine ok!
kunci pintu haty dia sye pgang!
da ta bole curik lagi dah.
hehehe
oke. bye.
love.lala:)

Monday, July 11, 2011

great thanks to mama.

hey.hai.

this is just short entry to thank to my mama

mama.
really thanks to you for support me!
support me in evrything.
thanks to my sweety juga
nordini binti asri

both of u such a great n the best person in my life.

because of you
i got this today.

JMY 8755.
yamaha LC 135.

tenkiu.tenkiu a lots :)
love.lala:)

Sunday, July 10, 2011

how i wish to have them. . .

hey.hai

warning!!!
certain readers might anoyed with this entry.
so. kalo da terbaca..
teruskan!
hahaha.


nahaaa!
MY FAMILY MEANS EVRYTHNG!!
so do u kan.
kn kn?

oke!
melihat sekeliling,
mcm mcm yang berlaku dalam sebuah organisasi kekeluarga. evrything might happend. yang bahagia, bahagia lah, yang hapening' hapening lah. yang bt hal sdri pom ad, yang berantakan pom byk kita dgr kn. hmmm nauzubillah.

so!
hw wish i am to have
a superb one.
hw wish i am to have
cute.sweet.happy family
bahagia.bahagia.bahagia!


wat i was dream abt my future man.

incik dia mesti la penyayang!
sayang sy lebihhhh.
romantik!
selalu buat kejutan ( in evry important day)
tak lokek bg my fev flower.
msti tahu fev flower sy!
ske buli sy in noty way!( so ta bosan)
protective!
marah if sy bt mistake
supportive!
if gaduh, gaduh betol2!(hey!this joking huh!)

hahaha. ni semua yg akuh harapkan tentg incik dia
if he is my incik boyfie :P
huh! -.-

da syok bercinta dgn incik dia.
mestila na kahahahahawen!
kih3 :P


wat i were hoping when my boyfie is my husband!
*ayat tambi da kelua. harap mklum!*

suamiku mestila setia.
seperti kata ana alfatunissa
"kau tdak bole bkahwin lain selagi akuh masih berupaya mjalani tanggungjawabku sbg isteri"
ecececece.
bukan bmaksud ak MENGHARAMKAN poligami oke!
penuh dgn ciri ciri kebapak-an! hee, tgk gmbar. ololololooo. suwit sgt!
anak nk tidur, pg tdur kan, have bad tyme story!
ibadahnya sempurna!
kalau tyme mgrib tu ajak jemaah sesame. ajar ank ngaji.
huh!bes2
selalu spent tyme sesame.
kalau akuh duk dapur, he do help me.
if makanan akuh ta sedap dia kene makan jugakkkk!
evrythng i do for family, he support me. he give n he takes.
dr segi ekonomi, jgn nak BERKIRA!
kebajikan sy sebgai isteri dn anak2, 100peratus concerns!
respect my family and welcome me to ur family!
sblm tido n slpas bgun tdo nak say this words
"syg, kasih dn syg abg untk syg smpai akhir hayat. u complete me"

uhh. sounds memaksa kn.
kn kn.
tp i believe u,,
words is a wish!

incik husband! saya nak ank ank yang comel jugak!
bole ta bole ta?
haha.

uh! btw, sgala yang akuh angan2 kn semasa bercinta,
ia masih kekal menjadi habit apabila akuh berkahwin!


n at last!!
hw wish i am to have
good sons, good daughter!
semua come2.pandai2
respectful!behave!polyte!

maafla.
kalau rase mnyampah.rase akuh ni poyo.rase akuh gedik!
sbb ni angan dan mimpi akuh je,.
akuh ni jenis yg memg ska mcm ni.
*waaa, sdap nya kalo tu, waaa syok nya kalo ni, fuhh bahagianya kalau dpt tu, perr gumbira sioottttt dlyan cmtu...*
namanya.

B E R A N G A N!
yes! i love dreaming

so. ni la kisah nya.
hw wish i am to have them.
tQ
love.lala:)

Friday, July 8, 2011

wait fer my new baby. huyyyeahh :D

hey hai.
alhamdulillah.
thanks to mama.!
semua ni atas pngorbanan mama.
thanks mama.

hopefully this coming monday i got my debby babby.!


oke.
to be honest,
akuh ta ske new design of this yamaha lc
akuh more prefer nak yg lama pye!

uhh. design dia superb kmas!
untk pmpuan pakai just nice.
tapi kn tapi kn.
yang lama da ta marketkan da.
:(

yg baru ni look ganas! hui.
aku pakai.?? brutal habisss!
ta femenim lasummm!
nieway, i do make choise base what i want!
da mmg nak lama da kn.
da nak sgt kn
amek la amek la.

yepppi yeppie heyy!
i chooseeee BLACK!
yeheee!

cepat lah isnin!!
huh!
-.-
love.lala:)


Wednesday, June 29, 2011

ouhhh keributan!!!JOM BERAMAL :)

hey.hai.

sudah lame tak hupdate

keributan lahh :'(

haha!

bukan ribut taufan lah.

sibuk sibuk sihhehehebokk!

-.-

currently,
akuh da rase mcm berada di alam pekerjaan.
huhuhu
berangan la,konon2 je nieyy,


haa. ittewww diaaaa...
tuh donation form, ade la beberapa org yang bermurah hati nak donate, alhamdulillah.

oke, now akuh na attack bdak bdak u. huhu
akuh mntak jasa baek member akuh kat uitm cendering
akuh mntak dia jual bookmark uh kat member dia.
hopefully laris laris!
btw, thanks sgt sgt ida.
terjah la si baik hati nie.

emm, akuh igt na mtk tlg member akuh yg duk kat kolej PTPTL.
tapi tader respond lak -.- huh! sdih!

kwn kwn. nak bli bookmark? nak donate?
akuh bt charity pogram!
pgram bwak ank ank yatim ke zoo negara.
di smping beramal kami berkempen pasal animal abuse.
beri kesedaran kpd masyarakat,

ANIMAL ADA HAK UNTUK HIDUK AMAN!
hehehe.

kalau korg na donate pum akuh alu alukan sgt!
espcially bdak utm skudai,
if nak, leave comment kat bawah.
kalau korg na bli bookmark pom boley!

hahahaharimau design!

kukukukucing design!

zebrararara design!

satu bookmark rm2.50
dua bookmark rm4

this is charity. again frens!
this charity.

akuh bkn mengharap pun, cuma try post disini,
mane tahu ade hati hati yang melekat,

oke, sini aje. bye!
again! thanks for ur tyme.
love.lala:)

Saturday, June 25, 2011

tade keje sgt dah?

hey.hai.

tade keje ke?

oppppsss!
keje terlampau byk ok!

laporan kewangan AWC'11 ta siap agy!
cntc num cmpany ta search semua lagi
surat invitation cmpany ta complete lg!

ni la wat khije skit skit!
padah padah

anyway.
i am kind of person yg cepat bosan dgn suatu keje
but if desperate..
force jugaks buat.
so..
smbil smbil bt keje ni kan..
smbil smbil setle keje ni kan.

akuh edit lukisan akuh yang akuh taruk kat entry ni.
akuh jadikan ia mcm nieyhhh..
|
|
|
|
|
|
|
V

cntik ta cntik ta
better la kan.
more better.
ade kaler kaler.
nice!

btw, gmbr ni dah selamat jd profile pic akuh dkat pesbook.
ho ho ho.
ske!

pastu kan pastu kan,
incik boppren pom mistila nak jgk kan.
kn kn?

yelaaaa. gmbar dia tuh. misti la dia nak.
yer dakk?

hu hu hu.
kasi angkat ini gmbar la incik boyfie..
|
|
|
|
|
|
V

simply nice.!

oke. jom bertugas berkerja.
btw i like this statement.
tbe tbe dtg dlm pikiran
*suri rumah yang berjaya dan bekerjaya*
kalo jd wanita berjaya td jd suri rumah mcm haper
ta ohmmm gak!
so balance n well manage k!
oke.sini sje. bye!
love.lala:)

Friday, June 24, 2011

lukisan hati.

hey.hai.

gahaaaa.!
rase poyo gile je tajokk heeentry!!
walawes.

org lukis pakai tgn lah cik nonet weyhh.
dah kalau da angauuu.
pakai hati pom bole. ye dakkk?

* YER YER YER!*
nampak sgt menipooo nyer kamoo!
saye tulis. kamu yang duk nyebot! kamu tipo la mksd nya.
mane hader org melokis pakai hati

lukenabeb! padam muka padam muka!
hohohohokeyh! sje na share sikit.
na share something ngn komer semua bole idak nieyhh?
please... bole la bole la.

heee. smlm tgah tggu sis kmas kmas barang.
akuh main paint.
tau paint ta?
korg ade korg ade???
(ngek! mestila ade kalo ade lappy an. belagak gle)

nihaaaa. akuh bukan la kreatif sgt,
jgn a cakap burokkkk
kesian akuh :(
susa aw na bt nieyhh.

oke. tettttt! ish. ishh. ape ni ape ni. geli arh! hicks.
yang ni ta la burok sgt.. silau jer lbih. yang ni pakai keje mudah pye!
kaler. typetype.chosee shape.
eleh! simple sgttttttt


nah kau. bejaman bt lukisan ni! makloom ler pkai cursor lappy je

wOOoohoooo..
pak kaduk mane pulaks nieyhh:?
ahah! wut eva.
ni pak kaduk yang akuh syg ler...
baju itambiru uh. baju akuh kasik
ni antara bju yang slalu dia pakai. n akuh ska tgk dia pakai.
ceittt!
baju belang belang uh team barcelona kn kn?
sluar coklat pekat yg SEKINI*skiny* uh dia ska pakai gk!
ha ha ha.

ahah!
shhhh shh shhh!
shup up! jgn ckp paper eyh.

suka lukisan akuh ta.??
like la like la..
komen la komen la..
bha ha.
muka sposen tak malu!

oke! sye malu! sini aje. bye!
love.lala:)

Thursday, June 23, 2011

sesat di kolumpurr

hey.hai.

currently berada di rumah auntie ksyangan kuh.
ceitttt!
sayang semua lah. sje wat ayat romentik romentik.
eemmm.
hari ni.....overall.....i can say...

WORST BUT WORTH.
hapokobondonyoooo???
like disaster tapi berbaloi mek timah oiii! heee

haha.
today, my sissy hader presentation elektif diyer dkat fkty dia. wooot wooott! hakuh hikot lerrr. jd mak guard. totally jd makguard diyer! sigh! hehe. joke! i loike lol sissy!
then..
after stle. kitorg balik kolej dia, packing barang, pindah! hahaha. hangkut brang n clear evrythng. na blik drect ke umah mk t, mk t ta balik skola. so ktorg dcide na g sunway piramid. akuh na cari lock diary. igt na g cari area s.alam. fuh! ta nak ahh. msti ta hader!!
demand sgt an!

hamekkk kau!
cekadak!
akuh miss satu fly over!
sighh! terlepas ngekkkkk!
argh! demn, sbb ta tahu jalan, ta naakkk sesat lagi!
so..
ktorg dcide na g sunway piramid tru subang.
means kena cross uma mak t. mcm da balik la kiranya.
huh!
jalan jalan jalan. tbe tbe. ..

perghh. ade excident sioottttttt. *knp siot tbe2?*
fuh.. jalan kewajipan yg wajib JEMM uh kn.
errr.err. tbe tbe rase jakun tgk eksiden, dasyat!
jakun pye jakun, smbil drive tgk org eksiden.

da ta tgk epan da,,
da ta alert signboard da,,
da ksyukk sgt tgk eksiden
da syook sgt layan kejakunan..

hamekkkk kau!
cekadak!
silak naik fly over ngekkkkk!!!

aduhhh!!
tadi terlepas flyover.. kene pg subang!
kali ni,
ter naik flyover..kene pg s.alam balik!!!

malas nak citer lagik!! sumpah! mmg kacau gle emosi.
sbb slp lorong je hbis kene tawaf satu KEYHELL(kl)

pg SACC mall. lock diary tahader!
nk ta nk pg sunway jgk.
heaven gle gaban dapat jmpa sunwayy!!
fuh,,
berbaloii la. kat sunway piramid,
akuh jmpa jgak lock diary uh.

WORSTT BUT WORTHH!!
haha.

nahaaaa.! ni diaaaa.!

*lock diary yang akuh carik.*
incik abg n akuh called dis book as THE SKY

kuar dari lif kat sunway piramid terus snap gmbau! jakun ke haper??

eh eh eh. jauh !! meyh dekat sikit!
haha

sungguh ta berteknology! ZOOM then CROP pom bole....

ishk3!

ouhhhh! by the way!
smalam kn my sissy pye bday. 21fst of juneee!
happy bday sayang! love u eva! my only one sister!
my only ONE!

akuh sumpahh sengkeet!
na bli body shoppp. mahall.
na bli cap jename jename ta mampu
na bli yang glamor glamor ta cuhukup duhuweit.!

ini jee laa akuh mampu kasikkk!
SILKY HOPE!
ni my pefume yg akuh dup selalu sembur sembur.
pefume ni ler akuh duk selalu sprayy.

sbb akuh rase bes, rase wangi.
skuh adiah kan dis to my sista.
happy birthday dini.


oke. sini saje. melelehhh bce?? sory! bye!
love.lala:)

Wednesday, June 22, 2011

kakak kemas barang. adik edit gambar!

hey.hai

currently kat uitm s.alam

is waiting n is menemani my sissy kemas barang.

nx term dia kne pinda sungai buloh.

kne kosongkan bilik!

sory!

bukan malas. bukan tahanak tlg kmas!

sje na buli bday GURL!

wakkkklluuuu! joking aje lah!

bosan bosan. ini ler khije akuh

snap snap gmbar
HUH!!!
ta puas ta puas!

snap lagi snap lagi..

but still ta dpt angle yang bek!
ceitt!
cekadak!
(bukan ta dapat angle yg bek da memg semua angle look bad!)

haha
nampak sgt tanak ngaku BURUK!

nahaaaa. NEXT!
EDIT!

this is the result!

*tgah msj pak kaduk! *

*muka serius nak mampos! tapi bajet comel! tade motif*

*nahaa!peace yaww! paling ska gmbo nieh! candit !*

oke!sini saje! bye!
love.lala:)

silap cara! :(

WHATS ON MY MIND RYTE NOW!!!?

aaaaarggghhh!

kusut!

serabut!

tensyen!

na nages!!

dipress!

sedih!

kecewa!

ya ALLAH!!!

akuh mohon padamu. berilah akuh kekuatan untuk menerima hakikat ini.

berikanlah akuh kekuatan untuk kembali berazam!

*my weight is demn stupid gain!!*

menDADAK!!!

ni mungin sbb stop sport n jog mendadak. maybe.

makan ta ekot kalori!

eurggghhh! please!

akuh ta nak murung cm ni :(

cuba cuba dan cuba

hasilnya.

WORST!! MAKIN TEROKKKK!




itulah namanya. silap cara :(

WHAT TODDO ISSSZ!

kira kalori yang diambil.

avoid fast food. if possible say NO.

dont jog and sport so hard! slow n steady but constant.

please diana!!

make me happy!!

plis plis pleaseeeeee :(

i wait for u.

fight fight fight!
sadgurl.lala

Sunday, June 19, 2011

bad words for maxis. so kesian!

hey.hai.

while facebooking i found this status!


wohhoo.

wooot wotttt.!

classs gituuuu.

pakai bb tuuuu.! :P

tgk apa komen pengomen. yawww :)


woooo. woooo woooo! panaszz!

yg b uh owner status tuh.

suddenly ade one guy tegur words dia.

bha ha ha.

kn da kne *what the HELL r u!!*

perghhh! tbe tbe lak mamat uh naek angin!

kelua sumer loghat!!

guy uh org tganu rupanya. kantoii suda~

to make u safe.

mara mara jugaks kn.

for me its so so bahaye!



p/s: akuh pguna broadband maxis yg 3GB uh. my auntie pkai broadband maxis jugak package 1.5GB. so i cn see the diff. sgt sgt obvious!

so

for me laa.
na dpt layanan lbih.
bayar lbih laa.

oke. akuh perna alami. broadband lambat mcm hahahahaharam!
tapi if we drect kol o pg maxis centre.
talk to them.

rasa nya kejup je setle.
ta perlu smpai na gaduh ngn kawan FB

opppppsy!
terlebih suda!
ermmm, untuk masalh masalh lain seperti yg dihadapi olh incik B dan incik C ni,
mgkin ade kbnaran jgk.
kita kne berhati hati
bisness too many trick!

nauzubilllah!
harap bersabar k.

oke oke. sorrrrrrry! bye!
love.lala:)

Friday, June 17, 2011

i suddenly remind about u!

hey.hai.

lpas marah. akuh tbe tbe rase rindu gle!

oke. td duk belekbelek godekgodek lappy!

tbe tbe jumpa gmbar akuh dgn dia!!

huh! rindu! dulu slalu dudukduduk landing landing dgn dia.

yela. masa kat UTM.

manyak masa spent together'gether.

now. masing masing tgah cty.

masing masing da jd suri rumah tangga sementara.

bizi la.

akuh pum tade mase na tye kbar member'member.

byk komitmen lah pulaks rase.!

*Sigh ayat poyo dua tga alam!*

akuh duk uma lintang pukang tdo jerk manjang!!
sibuk leee shangattt :(

sory!!

but to my dear chenta!!

i do miss u!
thanks fer being my fren!
tamaou emo emo cepat hokeyh!
share if u want!
cry if u must!
i always with u!
take care. i miss u to death!



oke! until here. bye!
eh eh! btw, akuh pom rindu kasut yang akuh pakai uh! da rosak! :(
love.lala:)

futsalL!!!!

hey hai.

just short entry untuk brainwash mereka!

*perbualan akuh dgn uncle*

ecik: kw na maen futsal wakil team bkt payong? ta ckup org.
akuh: eemmm...(silence! bt bt terperanjt!)
ecik: eh eh, ta payah laa, nnt ta ckup "gas" (ta ckup stamina!)
akuh: *sigh!!* cikadak kaw! bab stamina jgn na nganjing hokehhh (dlm hati je niee)

lpas makan!
ecik: baek kaw ta yah maen, nnt kn, kalau dtakdirkan kalah, dorg blame kw. dorg tu "star" ade team sdri tapi ramai duk kat lua, now ta ckup org.

mmg betol ckp ecik uh, kalau kalah msti akuh kne blame!!! wek wek!! blar la weh. akuh bkan ta reti maen futsal langsung la weyyy. aku perna maen kat UTM rituhh! mmg la men for fun, maen sempena hari kuarga je, at least! at least ok! akuh perna maen! grrr. !

not bad sgt wut!! dapat jaringkan satu goal. fst tyme men pom bole skor. comon la der!!! jgn sbb kita "star" sgt org lain macam hahahaharam main! puihh puihhh! bikin gua marah!!! seth tan!!

penat! baru balik dari naik bukit besar! marah tbe tbe! sory. bye!
***
love.lala:)

Thursday, June 16, 2011

segment: akuh syayung blog akuh

hey.hai.

woot wootttt!
ni adalah segment yang kedua aku joen!
*support member! itu yang penting. kn kn?*

erm, oke

klik gmba untuk ke segment cik zulfattah :)

klik la klik la. heee :)

segmen ni sgt sgt simple, easy as ABC!

first and foremost! KENAPE AKUH SYG BLOG AKU?
hey! mestila syg incik fat oiii. cek bt sdri blog ni. hang tau dak, mcm mcm kedukaan dah cek lalui dlm proses na bt blog ni.! uhuh. tadela tadela joke!

akuh syg blog ni sbb mcm mcm memori akuh share kat sini. perna akuh ckp an, blog ni is evrything! (ye ke?) emm, mcm mcm kenangn akuh ltak kat sini. perna jugak akuh maki hamun kat blog nieyhh, tapi kalau korg perasan , kejup je la. pas mara akuh reda, akuh delete! wakakaka. sensitip woooo~ bila aku mara mulot akuh mmg jahat!

dulu kat blog nieyh, akuh pakai lagu *pelengkap hidupku by aren* lagu ni bjaya menarik hati si dia oke! ha ha ha. dia kata dia suka lagu uh, akuh pum suka gle gaban kot, tapi ye la kn, lame lame bosan jgk, tapi skali skali ade jgk tuka lagu tu balik, sbb dia yang akuh syg suka. thanks untuk dia yang support aku blogging! yaww! aku syg dia, aku syg blog aku!

na tahu betapa syg tak akuh kat blog akuh ni an, tiap kali on9, akuh akn bkak dashboard blog dulu baru akuh klik masuk facebook! padahal pade akuh la, pesbook uh lagi penting! byk info terkini pasal pgrm yg akuh kne hupdate, tapi akuh hupdate oke! hahaha!

one more is.! akuh memg suka godek godek blog bior nampak cantik! sedap mate memandang! ta mau ade sawang labah sikit pom! kalau akuh ta post entry baru pum, akuh akn bukak jgak blog, jenguk jgk, sbb akuh syg sgt, ni semua hasil akuh sdri! ewww. romantik gituuuu.

haha. oke NEXT!!!

pesanan kepada H.A.C.K.E.R!

yawww, ade jugak ke hacker blog?!! sumpah akuh ta thu, emmm, oke harapan akuh mcm incik fat jugaks lah! meyh kita pakat same same share dunia maya ni same same. dop payoh lah nop boloks sorg sorg! share itukan care. wahaaaa!! chilll~

nahaaa! NEXT!!!

blog yang akuh adore gile!

irine nadia marcello*dia bukan lembik mcm mashmello, dia lembut mcm marcello* kih kih kih :D

cik epal *sumpah sempoi gle cara penulisan, direct wooo~ outspoken!*

kwn kwn akuh yg lain akuh slalu blogwalking kat dorg. no post no new entry akuh ta msuk laa, sgala hupdate dari member blogers akuh cuba ambil tahu! peace yaww.!

sini saje celoteh akuh. oke. bye!
love.lala:)

Tuesday, June 14, 2011

i called it sissy :D

hey.hai.

yehee.yeppy yeppy hey!!!!

oke! akuh sgt excited!

wooot wooot! akuh excited lagi!

akuh da lamer gle gaban usha teddy frog. igt ta igt ta??? dulu perna jmpa kat pesta konvo kat UTM. fuhh! tyme pokai. sekepeng pom ta bawak! takot beli mende ngarot ngarot la katakan! las las nyesal ta sudah sbb ta ley beli katak! eurgghh! lpas pesta konvo duk usha merata rata dah, stil ta jmpe. sedih gaban akuh ckp kw cik timah wan kembang oiii! :(

heee. tgk tgk!

tengok laa tengok laa.

perghhhh!!!teddy froogy greeny cik timah oiii!
aku dapat aku dapat! kau haderrr?? :P

*nahaaa~ i caalled 'her' sissy*

*ge ge ge gerammm!!!hug u baby!*

*pose pose pose!*

*saya heart sissy shangat!*

hahaha oke! sissy ni obviously la geGURL kn kn. nampak dah terang benderang pakai skirt uh. aiyaa macha~ credit to my comot sissy! nordini asri. dia belikan akuh katak ni hokeyhhh! nages nages mengamuk meraung satu alam byi nak katak ni! *hahaha tadela tadela gurau jew*

p/s: katak laki mane cikemontot??? kesian sissy nieyh'! jgn kasi dia single lame lame hokeyh! i wait for ur katak! wek wek.
haha.oke oke. sini saje.bye!
love.lala:)

kawan sayer TERjebakkk!!!

hey.hai.

woot wooot!

yeheee.excited sgt tgk kwn kwn akuh mkin maju semua!

ceiiit!!!

akuh na suh korg terjah si comel cute mute nieyhh!


ohoooo. she's new bloggers. so please.

please please please...!

PLEASE support la member akuh ni,,
(phm phm la, folow la dia!)

pesan untuk cik ikin: syg! nnt jgn stop update okeh! i means is, nnt bla da stat lecture, blog u jgn plak penuh ngn sawang. hiks hiks, skali skali mengarot mencarot la jugaks kat blog u nieyh,, i mmg akn blogwalking merate rate. so kalu lame shangat ta hupdate, i jadik sedih,, wohhhho! gitu pulaks eak, awww! ayat ta ley blar! senget!

oke, just a little story about my huney buney muchuk wangi! *hihi*

name dia NUR ASHIKIN BT ZAKARIA,

asal tempat tumpah darah dia NOGORI SEMBILAN. (ikin! ikin! asal n9 ta msuk final piala FA? hehe,tbe tbe)

oke. ekceli this sweet sweet gurl kn blaja matrik negeri sembilan,,! hey akuh pum student KMNS, tapi tapi kn! sumpah akuh ta perna perna nampak pom cik comel comot nih kat matrik, ta perna perasan pom kewujudan dia! akuh style sombong ta tgk org kot! mcm cikemontot la, mane perna akuh nmpak dia kat UTM before this, las las, he is the man! *lari dari topik!*

*sigh*

at las jmpe si comel comot ni kat UTM, dia stu kelas dgn akuh, dia slalu dtg blik akuh, tapi akuh susa na g bilik dia, perghhh! jahat siooottttt! dia bijak for sure! slalu blaja same same dia!! pas ni ade lagi tak enviroment cm ni cik comel comot??? rndu kw lepas ni, semua geng ktorg da single mingle sem depan. oppps opppsy! i means is bilik single oke! namo salah phm kat situ yah!

dia kawan yg sgt baik! comel! bijak! *jelous kw !grrr!*
(heee, kw yg jeles, bkn akuh! ha ha. joke)

*PEACE ALL! mmmuachh!*

*thanks ikin sbb syg elmo akuh !*

*ikin ta sabar na makan! snap dululah syg!*
p/s: pasni mesti rndu na oder mcD sme sme lagik :(

*kengn akuh n ikin pada hari last SURVEY KEM!*

oke oke. kalu na crita semua mmg tak habis cik timah oiii! mak aii, banyak bebeno!

oke oke, sini saje. bye!
love.lala:)