org baik akan klik klik!!!

Sunday, February 26, 2012

in a day memang kita tak dapt JUMPA. i bet u babe. u bgun lambat i tdo awl. so its like we are switching our shif. i punch card to go to sleep. n u just woke up , punch ur card n start ur day until late nite.

|akutaksukelifemcmnie.jgnkonyesalifanythingbadhapend|

Tuesday, February 14, 2012

aku dah fade UP!!!

apa yang aku cuba smpai kan kat sini harap tade yang terase, o amek port sgt dgn tulisan aku ni, this is my blog n SUKE HATI MAK BAPAK aku ak nk ckp ap!

btw, aku bukan nak ckp aku baik, jmin masuk syurga tu belum tentu la kn, tapi aku ni ade la jugak perasan peri kemanusiaan.

aku akn cuba bt baik dgn org, lbih lbih lgi org yang bt baik kat ak. org yang wat jahat kat aku pom aku layan elok. hbis hbis terok pom aku STALK je budak tu n do nothing. lantak kau la nk wat dajal kat aku pom, ! as long as kw ta berbudi ngn aku n aku tak berbudi ngn kw.

tapiiiii. kalo kiter ni da same same berbudi tbe tbe kw wat aku mcm taikk mmg haram la kw!!

ak pcayer masing masing ade mood sendiri, and masing masing ade penat sendiri. tapi kalu tiap mase kw moody tiap mase kw penat, then bile member dtg kw layan ikot mood kw, kw pijak ikot penat kw, mmg berSOPAN and berTAMADUN sgt laaa tuuu...

aku ni, kalau kw ckp elok elok, mintak elok elok,, elok lah aku bg. kw ckp kw penat. ok. ak respect kw, kw ckp kw sibuk, ok ak ta gngu kw, kw mntak ak paham kw, ok. ak akan PAHAM kw.!!! tapi takan ak datang kat kw, nk tye kabar kw, kw ta ley layan langsung even fr a single SECOND!!!! bodoh ape?? kw ingt aku tungul kyu batu keras yang takder perasaan ke huh???!!! ak tanak hbgn pershbtn tu berdividerkan kebencian, paksaan, simpati. biar lah ikhlas.!!! ak mintak maaf, sumpah aku ckp, kalau kw ajar ak untk hdup hipokrit, yes aku akn terus hipokrit dgn kw yang mengajar ak! kalau kw da ajar ak tak layan kw,,, yes,, nnt nnt esk esk aku ta layan kw jgn nak merungut merenget macm budak tade akai.. rubbishhh!!! sampah bodoh!!!!

ak mintak maaf sbb ak taip tyme aku marah, so ak buat ikot perasaan ak, da lame sgt hipokrit!!!
bye!

Monday, February 13, 2012

half january and half february :D

haishh.. semester baru will come soon. naik ni aku dah sem empat. huermmm, berdebar sgtt ble my aunt ckp i have to give double triple fokus pasal akuh da na stat masuk phasa yg makin susah makin mncabar.. mmg, mmg aku rase, mkin lame kite blajar mkin BANYAK n makin SUSAH. but sure, pade yg well manage time pasti tade masalah. =.=" but me??? well manage ke???

huh. aku mmg ade smgt yg extra and luar biasa skrg. n sometimes i do think its over the limit. tapi aku takot one day it will drop just in a wink :( tp tapela.. aku cuba, ak akn cuba maintain kn ap yang ak plan untuk sem depan . chaiyookkk untuk ak, chaiyook untk semua student yang akn kembali berjuang!

oke. my half january and my half february is going to end soon. well i have spent it with half enjoy and half boared. hahahaha. ayat mcm nak kene shoot je.

on18 january lpas paper final yang terakhir aku terus balik kampum, bukan eksited na balik sgt pom, just sje sje hobi balik awal. haha. bukan ap pom. just on22 january ecik aku nak tunang dgn cik TUNANG dia, so bla ak balik awal bole la kmas kmas sikit ap yang patot. tgk tgk ap yang patot kan. huerm . lagipum, ramai sdare mare yang balik kampum, kalu aku ade kat umah tu bole la aku smbut diorg nnt. biarla tyme aku balik tade org smbut pon, (cehhh wat tacimm :D)

haha, oke, ni on 22 january. its gone well and wonderfull :D

ohh btw, lpas majlis tuh, mkcik ak dapat brita buruk yang mertua dia hospitalised sbb jatuh toilet dan telah kembali kerahmatullah pada 23 january 2012. same same kite sedekah kan arwah al fatihah..

|kdg kdg sedang kite bergembira, berpade-pade lah sbb ade yang ketika itu mereka sedang berduka|

oke, next day 23 january, kitorg pegi sekayu waterfall. moment ni sgt sgt heaven sbb ramai budak budak. dorg semua la yang cheer up the holiday :D


stelah beberape hari berkampum, semua sdare mare dah balik, aku mula lah jadik gadis *HOME ALONE* dr pagi smpai malam evryday rutin harian aku almost same, bgun tdo kmas uma sikit kemas dapur sikit. thari lpas siap masak2 hadap tv smpai mlm. pastu tdo. aku ta kua sbb aku tade fulus and aku m a l a s nak kua. (tade fulus nak kua buat haper!:P) haha.

lpas membosankan diri, aku pg KL on10 februari. btw, byk jugak pkara yang besttyme aku boring tuu. ecik aku blanje KFC blanje LAMB CHOP belikan aku angry bird bawak aku jenjalan n byak jugak la mende lain. nnt aku gtau byk byk termuntah terludah lak hangpo nk bc :P
angry bird dr ecik :D

jenjalan sane sini :D

so now aku duk kat KL, ta la KL betol. kat subang jaya. kat sini aku sje jenjalan sbb da almost two years aku ta dtg uma aunt aku nie, dulu rase nye slalu jugak dtg. n one more thing is ak na g tgk tempat akak ak skrg, dia da pindah sg buloh. alang alang tu bole jmpa cik momo. dia pom ade sane :D

so kat sini, ap aktiviti yang aku da buat nihaa. |tak semua la ak nak habak hang| :P
peaceee

siblings ever :D

bersukan di mini stadium subang :D

mereka :D

video
jalan jalan ke taman :D

video
seni silat pertahan kan diri :D

tapi hari ni, bosan, (padahal ta la bosan pon) hahaha. semua da kembali ke dunia kesibukan , mereka da mula kesekolah dan mula berkerja, jadi aku sekali lagi *HOME ALONE* . anyone yang ade area sini tak? aunt ak suh kua. terase je nk g sunway piramid, summit, mydin tapi semua uh nafsu aku je, sbb aku punyer mindset M A L A S sgt :(

so aku pom mula la bloging dan bercerita pada kalian semua. ini lah hasilnya. terpaksa bazirkan mase korg bace pkare yang melalut nieh, maaf la yer.


ohh! btw akuh ta la terkangkang mcm gitu smbil bloging. akuh duk sopan giteww. cuma na gitau aku eksited terlobih . haha :D

sekian. selamat kembali ke sem baru! clap clap. see u!

Saturday, February 11, 2012

my alamn clock :D

solamat bertemu kembali.

i am just feel so lucky when have my new alam clock. guess what? its just so so easy. no need to set n u just cn say when u want to wake up. hahaha. pastu ble ta sodar alam clock tu mengamuk sbb bengang kene miskol beriban kali. hahahaha. thanks bunny fr being my alam clock :D love u forever.

uishhh. nahaaa, alam clock aku yang mengganas.
marah lettew.
<3

Monday, February 6, 2012

first entry 2012 :D

salam maulud.

hari nie trase ingin berkongsi sesuatu. mungkin tentang garam garam kehidupan aku di akhir hujung usia belasan. kini aku sudah menjankau usia angka puluhan. mungkin ak perlu langkah lebih kedepan dan mungkin perlu lebih MATANG. mgkin ak tak matang dlm meghadapi maslh sendiri. prcayalah. semua begitu. aku pasti. dlm menghadapi masalh sendiri kita adalh org yang paling bodoh dlm bertindak, tapi pabila cuba menyelesaikan maslh rakan rakan kita adalah penasihat dn pendengar yang hebat !

aku mohon maaf kepada kalian yang mengenali aku, juga pada mereka yang dekat dgn aku, dan juga kepada dia yang setia bersama aku. aku mohon maaf atas semua tidakn aku yang kurg memuaskn , kurg sopan, kurg dalam segala galanya. aku manusia yang jauh sejauh jauhnya dari kesempurnaan. bukan tak perna cuba untuk jadi lebeh baik tapi mgkin masih ade sisa sisa baki perangai lame yang gagal didelete. doakan la aku semuga dapat download perangai suci murni dgn jaya nye. amin~ :D aku akn cuba berubah. percayalah.

untuk perancangan masa depan. aku mmg mmpunyai angan yang besar. tapi kdg kdg bila terduduk terfikir termenung, aku terkadang tak percaya dgn kebolehan sendiri untk memiliki syarikat sdri, bisness sdri dan kerjaya yang ok. tapi bila hidup dalam keluarga yang ratanya dah berusia dan mempunyai asam garamnya sendiri, mereka membuatkan aku percya dgn yang maha ESA. sesungguhnya, jika dia ingin memberi kita sesuatu, pasti ia milik kita. aku percaya rezeki itu milik dia. dan aku berserah segalanya pada dia. namun aku akn tetap berusa, rajinkan diri untk capai ap yang aku impikan. :D

|buny| jgn lah ulangi kesilapan lama lagi. andai ia terjadi lagi mgkin tiadalagi peluang buat kita. ak pcaya, andai jalan lame yg d pilih aku percaya itu mgkin pilihan yang terbaik. sbb ak rase aku takkan pernah rugi jika kamu kamu dan kamu menolak aku waima meludah aku sekalipun, sbb aku tahu di setiap ap yang blaku pasti ade hikmahnya. and aku percaya dan sgt sgt yakin. what you give you will get back! jgn lah sia sia kn aku dan jgn lah membenci aku, sbb someday you will feel da same . bukan mendoakan, ini adalah karma. terkadang Allah itu akn bg "cash" je kat kita kat dunia ni. pada si dia yang akn jd sebahagian dari hidup aku, aku akn berusaha berubah menjadi yang terbaik. ak akn pastikan yang tiada sesalan sepanjang hidupmu jika nikahi aku satu hari nanti :D

maaf lah kpada pembaca yang dah terbaca entry aku kali ini. entry ni di buat pada mlm mlm dingin hari yang sejuk seramm. walau digigit nyamuk sane sini, aku tetap hebat melalut! wehee.
nanti nanti aku akn mengarang lagi. jangat penat membaca. ini adalah latihan untuk tajamkan mata anda!

ok till then. see you again. clap clap fr me. bye :D